El Nou Caac: deute moral

Publicat per el 7/10/2016.

El Nou CAAC és l’hereu del Vell CAAC, un refugi que va marcar l’abans i el després del què havia de ser un refugi d’animals….

El Vell CAAC va viure entre les seves parets escenes molt cruels, va presenciar el patiment i l’agonia de centenars de gats i gossos en mans de l’empresa SACPA, absent de tota ètica i de qualsevol qualificatiu que s’acosti a un mínim de humanitat. En aquests enllaços us en podeu fer una lleugera idea sobre el que va passar entre les parets del Vell CAAC:

https://miradahistoricabiocentrista.files.wordpress.com/2013/08/marcplanas.jpg

https://miradahistoricabiocentrista.files.wordpress.com/2013/08/tribuna.jpg

Aquests lamentables fets van suposar un gir en el món dels refugis d’animals a Catalunya. El aleshores president del Consell Nacional i diputat de ERC, Joan Ridao, va promoure la creació d’un grup de treball parlamentari que va portar a la reforma de la llei catalana i del codi penal. El 25 de Febrer de 2000, qui aleshores era conseller de Medi ambient, Felip Puig, va promoure una nova normativa relativa als sacrificis d’animals allotjats a les gosseres catalanes, i es va presentar el Decret per a la modificació de la Llei. En el nou Decret, aprovat en el Parlament de Catalunya, es van prohibir de manera explicita els mètodes més cruels de sacrifici d’animals, entre els que es contaven, per ser habituals fins aquell moment: ofegament, dislocació del coll, cloroform, estrangulament, Metoxiflurà, Tricloretilè, monòxid de carboni, nitrògen, nicotina…. entre molts altres…

En aquest mateix any, el municipi de Mataró va aprovar en el ple municipal prohibir el sacrifici d’animals de companyia a la ciutat, i la gestió del Vell CAAC va ser cedida en un primer moment a la Fundació Altarriba, que la va gestionar fins l’any 2005. Aquest any, la gestió del vell CAAC va passar a mans de l’spAm de Mataró, qui va anar imposant un model proteccionista en la gestió de refugis. Aquest va ser el principi per elaborar la Llei que va abolir el sacrifici d’animals de companyia a Catalunya. (font. https://miradahistoricabiocentrista.wordpress.com).

El que el Vell CAAC ha suposat en el camí de la protecció i dignitat dels animals abandonats, és el motiu pel que el nom del CAAC del carrer Galícia de Mataró no podrà morir mai… Cauran les seves parets per velles, però no deixarem que desaparegui sense continuïtat… Amb aquest blog, comencem el full de ruta cap el NOU CAAC….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *