Clínica Ètica


El refugi municipal del carrer Galícia de Mataró, el Vell CAAC, tanca les seves portes i la nostra protectora es queda amb un sol refugi durant dos anys. Les noves normatives de mitjans de 2015, fan impossible que els serveis veterinaris puguin establir-se al refugi de Cal Pilé. La protectora d’animals de Mataró fa molts anys que va apostar per uns serveis veterinaris propis que garantissin el benestar dels animals abandonats. En aquest període de transició que acompanya al tancament del vell CAAC, volem seguir lluitant per aconseguir que un animal abandonat rebi el mateix tracte que un animal de família, amb les mateixes possibilitats de ser tractat i atès fins on sigui necessari per salvar la seva vida o per evitar-li patiment.

Davant d’aquest propòsit, la Societat Protectora d’Animals de Mataró, a través de la seva Fundació, la Fundació DAINA, llença aquest repte (http://www.migranodearena.org/…/equipament-veterinari-del-…/), en el que necessitarem de tota l’ajuda possible: volem donar vida al primer centre veterinari de referència per animals abandonats, des d’on poder atendre tots els nostres animals com ho hem fet sempre, i seguir atenent als centenars de gats de carrer que estan sota la nostra protecció. Volem deixar de dependre al màxim de serveis veterinaris externs, perquè ser autosuficients ens permetrà atendre a molts més animals abandonats.

Avui llencem aquest repte des del que pretenem iniciar un model nou en el nostre país per garantir al màxim l’atenció als animals abandonats.

Aquí teniu el que hem anomenat la “llista de noces”, per aconseguir l’equipament veterinari de l’spAm:

– Aparell d’analítiques: Microscopi (748,86€) + Centrífuga (326,7€) + Hematologia (7713,75€) + Bioquímica (9075 €)
– Oftalmoscopi (478,54€)
– Làmpara wood (223,85€)
– Taula per material Mayo (248,05)
– Monitor multiparàmetre (3932,5€)
– Aparell de gasos: Màquina anestèsia (4785,55€) + Generador oxígen (690,43€) + Ventilador anestèsic (6587,24€)
– Electrobisturí (1754,5€)
– Aspirador quirúrgic (188,2€)
– Aparell RX: RX (12100€) + Reveladora (15125€)
– Bomba infusió (1210€)

El repte és gran, però confiem que amb l’ajuda de tots el podrem aconseguir. Gràcies a tots per ser sempre al nostre costat, i per ajudar-nos a seguir donant vida als animals més desvalguts.