Reflexionem sobre l’abandonament d’animals…

Publicat per el 25/05/2017.

Aquest pròxim 1 de juny de 2017, al TecnoCampus Mataró, celebrarem les I Jornades de Conscienciació animal i abandonament. Una cita imprescindible per conèixer de primera mà la situació actual que pateixen els animals vers l’abandonament incessant que acumulem en aquesta societat. A través dels ulls d’experts en la matèria, coneixerem l’impacte d’aquesta xacra en els animals i quins són els motius principals pels quals es produeix aquest abandonament.

https://www.ticketea.com/entradas-curso-i-jornadas-de-concienciacion-animal-y-abandono/

Però… Realment l’abandonament d’un animal (ja sigui gos, gat, fura, amfibi, au, primat, cavall…) comença quan ja està al carrer? Rotundament NO! La deixadesa, el no procurar un benestar a l’animal que comparteix vida i espai amb tu, és una de les premisses que condueixen, de mica en mica, a prendre la decisió miserable de desfer-te del que, segurament, ha estat i serà un dels teus millors companys de vida.

I, en aquest aspecte… Podem considerar companys de vida a segons quins animals? El més habitual en les cases és tenir, com a animals de companyia, gossos, gats, cavalls i certs animals exòtics, com poden ser aus o alguns rèptils. Durant l’any 2015, un gos o gat era abandonat cada 4 minuts a Espanya (107.000 gossos i 33.000 gats en tot el 2015). I la resta d’animals? Cavalls, porcs vietnamites, aus de diferents espècies, rèptils, primats… Tots aquests éssers vius són susceptibles de ser animals de companyia. Però no ho diem nosaltres, sinó que és un reflex de la societat mundial. Són animals que tenen un públic fidel i que, en molts casos, també acaben sent descuidats, maltractats i abandonats. Durant l’any 2016, les denúncies relacionades amb el benestar animal van ascendir a 11.729 (El País). I ja no entrem en les xifres relacionades amb el tràfic il·legal d’animals, la majoria d’aquests exòtics. En aquest aspecte, el benestar animal és nul i, en molts casos, pateixen un maltractament sever.

Sí, cada dia, a cada minut d’aquesta existència compartida d’éssers vius en aquest planeta, molts d’ells pateixen deixadesa, maltractament i abandonament. I, potser, no som conscients d’aquest patiment que ens rodeja, i de tot allò que podem fer per posar remei o per denunciar aquesta xacra social. Aquestes I Jornades de Conscienciació animal i abandonament volen reflectir la problemàtica que ens rodeja, diàriament, sobre la tinença d’animals i les conseqüències que pateixen tots aquests quan són desterrats del seu espai vital, ja sigui una casa, un bosc, una jungla o un mar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *